Arjan Pregl - Biografija


Rojen 5. julija 1973 v Ljubljani. Leta je 1998 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pod mentorstvom profesorice Metke Krašovec in profesorja Bojana Gorenca. Leta 2001 je na isti akademiji zaključil magistrski študij slikarstva pod mentorstvom profesorja Gorenca. Zadnji semester magistrskega študija slikarstva je obiskoval na IUP Indiana University of Pennsylvania (ZDA). Nato se je vpisal na magistrski študij grafike in ga pod mentorstvom profesorja Lojzeta Logarja končal leta 2004. Preglovo ustvarjanje sega na področje slikarstva, grafike in ilustracije. Njegova dela so bila razstavljena na več pomembnejših razstavah (Muzej sodobne umetnosti, Ljubljana, UGM studio, Maribor, Galerija Equrna itd.) ter so vključena v več javnih in privatnih zbirk. Živi in dela v Ljubljani.


Izobraževanje

2001-2004 Magisterij iz umetnosti, podiplomski študij grafike, Akademija za likovno umetnost, Ljubljana (prof. Lojze Logar)
1998-2001 Magisterij iz umetnosti, podiplomski študij slikarstva, Akademija za likovno umetnost, Ljubljana (prof. Bojan Gorenc)
1994-1998 Študij slikarstva, Akademija za likovno umetnost, Ljubljana (prof. Metka Krašovec, prof. Bojan Gorenc)