Tina Dobrajc - Biografija


Rojena leta 1984 v Kranju. Leta 2007 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2011 je na isti akademiji zaključila magistrski študij slikarstva pod mentorstvom profesorja Hermana Gvardjančiča. Tina Dobrajc je leta 2015 prejela priznanje Riharda Jakopiča za mlade umetnike, leta 2016 je prejela plaketo Hinka Smrekarja za svoje ilustracije. Leta 2011 je bila nominiranka za nagrado ESSL, ESSL Art award 2011.
Živi v Škofji Loki in se ukvarja s slikarstvom, grafiko, ilustracijo in oblikovanjem. Razstavljala je na več samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

Preboj, ki ga je v zadnjih letih naredila Tina Dobrajc, se kaže v plodnem raziskovanju različnih likovnih medijev, instalacij in videa, kjer ji je uspelo presunljivo združiti tradicijo, simbolizem in realnost. (Vid Lenard, Dnevnik 2015)

Izobraževanje

2007 – Diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani
2011 – Zaključila magistrski študij na oddelku za slikarstvo pod mentorstvom Hermana Gvardjančiča na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani